Póla Gergely vagyok, közel másfél évtizede hivatásom a szöveggondozás, több mint fél tucat lapnál dolgoztam. 2012-től az MNO hírportál korrektor-olvasószerkesztője voltam, 2015-től vezető olvasószerkesztője, 2018 elejétől a Magyar Nemzet munkájában is részt vettem a lap megszűnéséig. Vezető olvasószerkesztőként feladataim közé tartozott az új kollégák felvételiztetése, a szakmai irányelvek kidolgozása és alakítása, a munkafolyamatok optimalizálása.

2015-ben indult Szó szerint című nyelvművelő rovatom az MNO-n, egyes írásaim a Magyar Nemzet Magazinban is olvashatók voltak. A közeljövőben szeretném aktualizálva megjelentetni ezeket az cikkeket, és terveim között szerepel további helyesírási-nyelvhelyességi cikkek írása is.

Az MNO-ra írt nyelvművelő cikkeimnek köszönhetem, hogy az Európai Parlament Oktatási és Továbbképzési Osztálya meghívására 2018 júniusában félnapos előadást tarthattam az EP magyar fordítóinak Luxemburgban, a parlament Robert Schuman-épületében.

A 2019. március 23-án rendezett I. Kárpát-medencei korrektorversenyen harmadik helyezést értem el, így harmadmagammal elnyertem az év korrektora címet. A velünk készült interjú az E-nyelv Magazin felületén olvasható.

A szöveggondozás mellett fordítással is foglalkozom, számtalan cikket, hírlevelet, továbbá honlapokat és egy könyvet is magyarra ültettem.